Biografie – Kort

Pianist Ruben Plazier behaalde in 2021 zijn Diplôme Supérieur d’èxécution met unanimiteit aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs waar hij werd begeleid door Jean-Bernard Pommier.

Op 13-jarige leeftijd kreeg hij een aantal lessen van Wibi Soerjadi. Deze lessen zorgde voor veel motivatie. Hij begon kort daarna op 14-jarige leeftijd op het conservatorium van Rotterdam waar hij studeerde bij de Belgische pianist, Stéphane De May.

Via Stéphane De May leerde Ruben de Franse pianist Jean-Bernard Pommier kennen. De lessen en het spel van Pommier inspireerde hem dusdanig dat Ruben elke kans pakte om voor hem te spelen. 3 jaar lang reisde Ruben overal naar toe waar hij voor Jean-Bernard Pommier kon spelen, meestal naar Beziers in Zuid-Frankrijk waar Pommier woonde. Ruben reisde voortaan elke week tussen Parijs en Rotterdam. Hier behaalde Ruben het diplôme Supérieur d’Enseignement en Supérieur d’exécution met unanimité van de jury. Op dit moment volgt hij het Concertiste programma (artiesten diploma) van de Ecole Normale in Parijs.

Hij speelde in alle belangrijke zalen van Nederland zoals: Het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, Muziekgebouw in Eindhoven en meer.